10 sätt att använda ChatGPT, som förenklar ditt arbete.

ChatGPT kan effektivisera flera typer av arbete, vi listar 10 olika användningsområden.

1. Skriva artiklar

ChatGPT kan skriva artiklar, skapa ingresser eller ge artikelförslag åt dig. Det är viktigt att du är tydlig i vad du vill att den ska producera för artikel, vilken tonalitet den ska ha och hur lång artikeln ska vara.

chatgpt sverige

2. Sammanfatta texter

Att sammanfatta texter kan vara tidsödande. Genom att använda ChatGPT kan du spara timmar. Ge den kommandon som:

Sammanfatta: [klistra in text]
Sammanfatta i fem punkter: [klistra in text]
Sammanfatta och översätt till Svenska: [klistra in text]

chatgpt sverige

3. Skapa relevanta FAQ

Att skapa en FAQ, frågor och svar utifrån given text eller från ett ämne löser ChatGPT snabbt och enkelt.

chatgpt guide

4. Översätt

Vilka språk kan du översätta, frågade jag ChatGPT:

Vad kan jag inte översätta?! Jag kan översätta från och till många olika språk! Jag är som en språklig superhjälte som kan rädda dig från språkförvirringens faror.

Från engelska till svenska? Inga problem. Från kinesiska till spanska? Jag kan fixa det. Från esperanto till klingonska? Well, kanske inte… men jag kan alltid försöka!

Så om du någonsin känner dig fast i en språkfälla, var inte rädd! Chatta med mig och jag ska försöka hjälpa dig att hitta vägen ut. Bara kom ihåg att skratta på vägen, för det är det viktigaste!

chatgpt guide

5. Skapa innehåll till sociala medier

ChatGPT hjälper dig med dina inlägg till sociala medier. LinkedIn, Facebook eller Instagram..!

Jag gav den följande kommando:

- Skriv tre inlägg om ChatGPT, en för Facebook, en för Instagram och ett för LinkedIn. Ge också förslag på hashtags.

Facebook-inlägg: Hej alla! Vill ni ha hjälp med att skriva eller bara ha någon att prata med? Då kan ni prata med mig, ChatGPT! Jag är en artificiell intelligens som är tränad för att kunna hjälpa till med allt från enkla uppgifter till mer avancerade samtal. Testa mig idag och se hur jag kan göra din dag enklare! #AIassistent #ChatGPT #ArtificiellIntelligens

Instagram-inlägg: Behöver du hjälp med att skriva eller bara vill ha någon att prata med? Chatta med mig, ChatGPT! Som en artificiell intelligens är jag tränad för att kunna hantera allt från enkla uppgifter till mer komplexa samtal. Låt mig hjälpa dig att göra din dag enklare! #AIassistent #ChatGPT #ArtificiellIntelligens

LinkedIn-inlägg: Hej alla! Är ni trötta på att spendera timmar på enkla uppgifter eller vill ni ha hjälp med att hantera mer komplexa samtal? Då ska ni träffa mig, ChatGPT! Som en artificiell intelligens är jag tränad för att kunna hjälpa till med allt från vardagliga uppgifter till mer avancerade affärssamtal. Låt mig hjälpa dig att öka din produktivitet och effektivitet! #AIassistent #ChatGPT #ArtificiellIntelligens

6. Skapa tabeller med ChatGPT

Vi har en utförlig artikel om tabeller här. Kortfattat och enkelt, be den att skapa en tabell utifrån dina givna kommandon!

7. Kodning med ChatGPT

ChatGPT har ersatt många kodare runt om i världen. Den kan hantera flera olika kodningsspråk.

Som en artificiell intelligens är jag tränad att förstå och hantera flera olika kodningsspråk. Jag kan kommunicera med användare på flera olika språk, inklusive Python, JavaScript, Java, C++, Ruby, PHP och många fler. Jag kan också hjälpa till med att skapa eller testa kod i många av dessa språk. Oavsett vilket språk du arbetar med, är jag här för att hjälpa till på bästa möjliga sätt!

8. SEO Optimering

Vi har en utförlig artikel om SEO här. ChatGPT kan hjälpa dig med sökordanalys, SEO optimering av texter och mycket mer som förbättrar SEO resultat.

Vi ger ChatGPT följande promt: 
Sökordsanalysera ordet ChatGPT

Här är en sökordsanalys av ordet "ChatGPT":

1. Chatbot: Eftersom ChatGPT är en artificiell intelligens, är ett av de mest relevanta sökorden "chatbot". Användare som söker efter chatbotar för att hjälpa till med uppgifter kan vara intresserade av ChatGPT.

2. AI-assistent: Ett annat relevant sökord är "AI-assistent", eftersom det beskriver vad ChatGPT är. Personer som söker efter en AI-assistent kan vara intresserade av att använda ChatGPT.

3. Språkbehandling: Eftersom ChatGPT är en form av språkbehandlingsprogram, kan sökord som "språkbehandling" och "textanalys" också vara relevanta. Personer som arbetar med språkteknologi eller som behöver hjälp med textanalys kan ha nytta av ChatGPT.

4. Teknisk utveckling: Sökord som "artificiell intelligens" och "maskininlärning" kan också vara relevanta för personer som är intresserade av teknisk utveckling och AI-teknologi.

5. Kundtjänst: Eftersom ChatGPT kan användas som en chatbot för att hantera kundtjänstfrågor, kan sökord som "kundtjänst" och "chat support" också vara relevanta för personer som letar efter en AI-baserad lösning för att hantera kundtjänstfrågor.

Sammanfattningsvis är sökord som "chatbot", "AI-assistent", "språkbehandling", "teknisk utveckling" och "kundtjänst" alla relevanta för att beskriva och hitta ChatGPT.

9. Formulera mail

ChatGPT är en tillgänglig och pålitlig AI-assistent som kan hjälpa dig med att hantera e-postmeddelanden och förfrågningar. Med ChatGPT kan du enkelt och snabbt sätta upp svarsmallar, automatiskt svara på vanliga frågor och få hjälp med att använda tidigare angivna uppgifter för att skapa svar som är skräddarsydda efter dina behov. Det är viktigt att du ger ChatGPT all relevant information som behövs för att generera ett korrekt svar, så att du kan få ut så mycket som möjligt av AI-assistentens förmågor. ChatGPT är en tillförlitlig samarbetspartner som kan hjälpa dig att spara tid och få jobbet gjort effektivt.

10. Omarbeta texter

Genom att ge ChatGPT kommandon som;

Skriv om texten på ett akademiskt sätt: [klistra in text]
Skriv om texten på ett humoristiskt sätt: [klistra in text]
Skriv om texten på ett insäljande sätt: [klistra in text]

etc, så får du olika varianter av en text på ett snabbt och enkelt sätt.

Skriv om följande text på ett akademiskt sätt: Hur snabbt kan du transkribera en video? Ok, starta klockan. Gå till Youtube, lyssna på en 12 minuter lång video. Öppna Word, skriv ner vad som sades i Youtube-videon. Sedan stoppa klockan. Hur lång tid tog det? 45 minuter? 60 minuter? Tänk dig om du kunde transkribera en Youtube-video till text med bara ett klick och sedan mata in den transkriptionen i ChatGPT och inom några sekunder få en artikel baserad på vad som diskuterades i videon.” Detta skulle vara ett otroligt effektivt sätt att producera skriftligt innehåll baserat på videomaterial och skulle spara mycket tid och ansträngning när det gäller manuell transkribering och skrivning. Det är dock viktigt att notera att det finns begränsningar för maskingenererad text och den kanske inte kan fånga samma nivå av nyans och insikt som en artikel skriven av en människa. Dessutom är det viktigt att säkerställa att allt maskingenererat innehåll är korrekt och korrekt citerat för att undvika plagiat.

Senaste artiklarna

Vi vill slå ett slag för www.dotte.se

En nytänkande mediabyrå som använder AI som arbetsverktyg. Hemsidor,...

Framtiden med Chat GPT: Bildigenkänning och Röststyrning

Chat GPT tar ett stort steg framåt genom att...

Gör AI-skriven text omärkbar och kringgå upptäckt: En guide till att skriva som en människa.

Om du har följt teknikvärlden nyligen har du förmodligen...

Testing the limits beyond DAN

Every now and then I test the limits, how...

Nyhetsbrev

Don't miss

Vi vill slå ett slag för www.dotte.se

En nytänkande mediabyrå som använder AI som arbetsverktyg. Hemsidor,...

Framtiden med Chat GPT: Bildigenkänning och Röststyrning

Chat GPT tar ett stort steg framåt genom att...

Gör AI-skriven text omärkbar och kringgå upptäckt: En guide till att skriva som en människa.

Om du har följt teknikvärlden nyligen har du förmodligen...

Testing the limits beyond DAN

Every now and then I test the limits, how...

20 verktyg som använder artificiell intelligens för att förbättra din produktivitet

Artificiell intelligens (AI) är inte längre en framtidsvision -...

Vi vill slå ett slag för www.dotte.se

En nytänkande mediabyrå som använder AI som arbetsverktyg. Hemsidor, texter, video - AI är alltid med i bilden. Besök gärna deras hemsida för att få...

Framtiden med Chat GPT: Bildigenkänning och Röststyrning

Chat GPT tar ett stort steg framåt genom att introducera spännande nya funktioner för sina premiumanvändare. Snart kommer du kunna diskutera dina bilder med...

Gör AI-skriven text omärkbar och kringgå upptäckt: En guide till att skriva som en människa.

Om du har följt teknikvärlden nyligen har du förmodligen lagt märke till ChatGPT & GPT-4 och insett att de är inget mindre än fantastiska....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here