Att bygga ett program med chatGPT för GPT

När man som jag har lekt ett tag med chatGPT så börjar man fundera på nytta, vad kan det här göra för mig egentligen? Hur kan jag använda det här för att underlätta min vardag? Så när jag satt och svarade på mail så fick jag en idé…

Mail kan vara dödligt tråkiga att svara på. Först är dom kanske långa och skulle må bra av en sammanfattning och ibland behöver man bara svara ja eller nej men man ska ju göra det på ett trevligt sätt också. Dags att plocka fram sin hjälpreda, chatGPT.

Och det går ju galant men också lite trögt, det är lite tradigt att klippa och klistra från mail, in i chatGPT och så tillbaka till mailet igen. Och som ni säkert vet så är det til och från lite bökigt att komma åt chatGPT.

“Om man ändå bara kunde klicka på en knapp!”

Ja, precis så suckade jag. Om man ändå bara kunde klicka på en knapp. Så jag plockade fram XCode (jag utvecklar på en Mac) och skapade en ett fönster med en knapp “sammanfatta” och ett textfält för resultatet. Och jag skulle precis börja skriva kod när jag tänkte, borde inte chatGPT skriva min kod? Så jag började be chatGPT om funktioner för att t.ex

  • hämta innehållet i det valda mailet i mitt mailprogram
  • skicka innehållet till openai’s API
  • visa svaret i mitt textfält
  • kopiera innehållet till min copy/paste-buffert
  • svara på det valda mailet och göra det aktivt så att jag bara kunde klistra in svaret

Frågorna jag ställde till chatGPT var inte mycket mer komplicerade än frågeställningarna ovan men man fick lägga till något i stil med “Ge mig en funktion i applescript som…”

Det fungerar! Fler knappar!

Ja, det visade sig fungera direkt. chatGPT hade skrivit koden till min applikation som nu anropar openai’s API. Så det blev fler knappar en för att svara “ja” på mail och en för att svara “nej” på mail. Jag kom också på att även om det var praktiskt att kunna få en sammanfattning på ett mail så var det ännu mer praktiskt med en knapp som gjorde att sammanfattningen lästes upp.

Så nu efter bara 30 minuter hade jag ett program som hjälper mig med att sammanfatta och svara på mina mail. Sjukt smidigt, enkelt och inspirerande! Det måste finnas så många ställen och tillfällen där något liknande hade varit praktiskt. Kommentera gärna hur det skulle kunna hjälpa dig i din vardag.

Skärmdumpar tack.

Ni vet vad man säger; inget foto så har det inte hänt. Så därför kommer här några skärmdumar.

chatGPT i full färd med att leverera kod, i det här fallet kod som plockar bort allt som inte är text.
Jag matar in koden i XCode.
Ett typiskt trist mail.
Min app visar en summering.
Programmet ger ett förslag på hur man svarar “Ja”.
Här försöker programmet svara “Nej” vilket kanske inte är helt lätt på just det här mailet.

Det bästa till sist

Det bästa sparar jag till sist, det som alla undrar. Vilka prompter skickar jag till openAI’s API? Jo dessa:

  • Write a polite email and answer no to this email and sign with my name which is Anders: {text}
  • Write a polite email and answer yes to this email and sign with my name which is Anders: {text}
  • Summarize this text: {text}

Senaste artiklarna

Vi vill slå ett slag för www.dotte.se

En nytänkande mediabyrå som använder AI som arbetsverktyg. Hemsidor,...

Framtiden med Chat GPT: Bildigenkänning och Röststyrning

Chat GPT tar ett stort steg framåt genom att...

Gör AI-skriven text omärkbar och kringgå upptäckt: En guide till att skriva som en människa.

Om du har följt teknikvärlden nyligen har du förmodligen...

Testing the limits beyond DAN

Every now and then I test the limits, how...

Nyhetsbrev

Don't miss

Vi vill slå ett slag för www.dotte.se

En nytänkande mediabyrå som använder AI som arbetsverktyg. Hemsidor,...

Framtiden med Chat GPT: Bildigenkänning och Röststyrning

Chat GPT tar ett stort steg framåt genom att...

Gör AI-skriven text omärkbar och kringgå upptäckt: En guide till att skriva som en människa.

Om du har följt teknikvärlden nyligen har du förmodligen...

Testing the limits beyond DAN

Every now and then I test the limits, how...

20 verktyg som använder artificiell intelligens för att förbättra din produktivitet

Artificiell intelligens (AI) är inte längre en framtidsvision -...
Anders Bjarby
Anders Bjarby
Förutom sitt arbete som AI-evangelist på Brattoo AB har Anders varit engagerad i företag som Naviga Content Lab AB och Appocto AB. Han är även aktiv inom AI-gemenskapen genom bloggande, artikelskrivande och som värd för en populär podcast om artificiell intelligens.

Vi vill slå ett slag för www.dotte.se

En nytänkande mediabyrå som använder AI som arbetsverktyg. Hemsidor, texter, video - AI är alltid med i bilden. Besök gärna deras hemsida för att få...

Framtiden med Chat GPT: Bildigenkänning och Röststyrning

Chat GPT tar ett stort steg framåt genom att introducera spännande nya funktioner för sina premiumanvändare. Snart kommer du kunna diskutera dina bilder med...

Gör AI-skriven text omärkbar och kringgå upptäckt: En guide till att skriva som en människa.

Om du har följt teknikvärlden nyligen har du förmodligen lagt märke till ChatGPT & GPT-4 och insett att de är inget mindre än fantastiska....

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here