chatGPT hjälper dig med språket

Att inte kunna uttrycka sig, att ha svårt att få till snärtiga formuleringar, hålla en sammanhängande röd tråd eller skilja på de och dem och dela in sin text i stycken kan vara ett stigma och ett hinder om man försöker göra sig förstådd. Det här är ett extra stort problem på sociala media där den huvudsakliga kommunikationen sker i textform och digitala käftsmällar inte är långt borta.

Det är så himla lätt att fokus läggs på dina problem med att uttrycka dig istället för på det du försöker få fram i din text. Extra tydligt blir det i sociala media där mothuggen kan vara obarmhärtiga och de personliga påhoppen täta. Det resulterar i att kommentarerna blir infekterade, okänsliga, elaka och till slut kanske du väljer att vara tyst istället för att skriva det du vill skriva eller bemöta det du vill bemöta.

Lösningen ligger ofta i att du behöver ett bättre språk, tydligare formuleringar, bättre disposition. Men, det är ju lätt sagt, språk är inte enkelt för alla och anledningarna till det är lika många som det finns skribenter.

Men lyckligtvis finns det hjälp. chatGPT kan förbättra din text betydligt med bibehållen innebörd. Det kanske inte blir 100% perfekt och krispigt men bra nära och det kan vara skillnaden mellan att känna sig mobbad på nätet och att vara den som för talan.

Visst låter det bra och det är inte särskilt svårt heller. I chatGPT skriver du helt enkelt något i stil med “förbättra min text, dela in i stycken” och så klistrar du in din text. Jag har här ett exempel som jag har plockat från ett socialt media, jag har modifierat det något för att försvåra identifiering av upphovsmannen:

Jag vill bara att folk ska vara medvetna om att jag har ett liv utanför jag inte är i BBB lokalen också! Jag har svårigheter med en del grejer och har problem med de psykiska många gånger och lider somsagt av diagnoser som är en evig kamp😔 hoppas inte folk upplever mig som en sämre människa för de? Nu för tiden när jag märker att något börjar spåra ur och eskalera till bråk på CCC så blockar jag människan omedelbart! Vilket är bra att jag har börjat göra de! Men för de mesta är jag inte vän med olika folk på DDD som jag kommer i konflikt med! Känns som att folk vill leka med mitt psyke för folk vet att jag har svårt med mitt humör ibland att en del utnyttjar de! Jag vill alltid vara en bra och god människa och jag älskar faktiskt människor av alla slag❤ det händer ju aldrig såhär när jag träffar folk personligen typ när jag kampanjar osv för då brinner jag för min sak och att oavsett de kokar i mig så säger jag inget olämpligt på plats om någon politisk motståndare kallar mig för något fult för då vill jag vara proffsig som sagt! Allt Skit händer på nätet för de mesta och jag är så trött att få påhopp på mig gällande allt av folk som försöker trigga mig! Jag är svag just nu och så är de bara😭alla konflikter handlar inte om politiken heller! Kan vara om vad som! Så de jag önskar är att folk delar upp mig att jag har personlighet med mycket svårigheter lika så att folk delar upp mig när jag sköter BBB och är en trevlig människa❤ men ibland när den psykiska ohälsan träder kraft för mig så är de inte alltid lätt att vara trevlig på nätet osv!

Visst känner man att den här personen kämpar med att få fram sitt budskap men det verkligen kämpigt och det blir en “wall of text”, man tappar fokus på innebörden och ser alla felen. Så, låt oss köra den genom chatGPT med kommanot ovan och här är resultatet:

Jag vill att folk ska vara medvetna om att jag har ett liv utanför BBB lokalen också. Jag har svårigheter med en del saker och har problem med min psykiska hälsa vid många tillfällen. Jag lider av diagnoser som är en evig kamp. Jag hoppas inte att folk uppfattar mig som en sämre människa på grund av detta.

När jag märker att något börjar urarta och eskalera till bråk på CCC, så blockar jag personen omedelbart. Det är bra att jag har börjat göra detta. Men för det mesta är jag inte vän med olika personer på CCC som jag hamnar i konflikt med. Det känns som att vissa personer vill leka med mitt psyke eftersom de vet att jag har svårt med mitt humör ibland.

Jag vill alltid vara en bra och god människa och jag älskar faktiskt människor av alla slag. Sådant händer aldrig när jag träffar folk personligen, till exempel när jag kampanjar, eftersom då brinner jag för min sak. Oavsett vad som kokar inom mig så säger jag inget olämpligt på plats om en politisk motståndare kallar mig för något fult. Jag vill vara professionell.

Tyvärr, det mesta av skiten händer på nätet och jag är trött på att bli påhoppad av folk som försöker trigga mig. Jag är svag just nu. Alla konflikter handlar inte om politik heller, det kan vara om vad som helst.

Så det jag önskar är att folk förstår att jag har en personlighet med många svårigheter. Samtidigt som folk förstår att jag är en trevlig människa när jag sköter BBB. Men ibland, när min psykiska ohälsa tar överhanden, så är det inte alltid lätt att vara trevlig på nätet osv.

Visst blev det skillnad, vilken fantastisk möjlighet det här är för den som vill göra sig bättre förstådd och kunna argumentera för sin sak. ChatGPT kan göra skillnad!

Senaste artiklarna

Vi vill slå ett slag för www.dotte.se

En nytänkande mediabyrå som använder AI som arbetsverktyg. Hemsidor,...

Framtiden med Chat GPT: Bildigenkänning och Röststyrning

Chat GPT tar ett stort steg framåt genom att...

Gör AI-skriven text omärkbar och kringgå upptäckt: En guide till att skriva som en människa.

Om du har följt teknikvärlden nyligen har du förmodligen...

Testing the limits beyond DAN

Every now and then I test the limits, how...

Nyhetsbrev

Don't miss

Vi vill slå ett slag för www.dotte.se

En nytänkande mediabyrå som använder AI som arbetsverktyg. Hemsidor,...

Framtiden med Chat GPT: Bildigenkänning och Röststyrning

Chat GPT tar ett stort steg framåt genom att...

Gör AI-skriven text omärkbar och kringgå upptäckt: En guide till att skriva som en människa.

Om du har följt teknikvärlden nyligen har du förmodligen...

Testing the limits beyond DAN

Every now and then I test the limits, how...

20 verktyg som använder artificiell intelligens för att förbättra din produktivitet

Artificiell intelligens (AI) är inte längre en framtidsvision -...
Anders Bjarby
Anders Bjarby
Förutom sitt arbete som AI-evangelist på Brattoo AB har Anders varit engagerad i företag som Naviga Content Lab AB och Appocto AB. Han är även aktiv inom AI-gemenskapen genom bloggande, artikelskrivande och som värd för en populär podcast om artificiell intelligens.

Vi vill slå ett slag för www.dotte.se

En nytänkande mediabyrå som använder AI som arbetsverktyg. Hemsidor, texter, video - AI är alltid med i bilden. Besök gärna deras hemsida för att få...

Framtiden med Chat GPT: Bildigenkänning och Röststyrning

Chat GPT tar ett stort steg framåt genom att introducera spännande nya funktioner för sina premiumanvändare. Snart kommer du kunna diskutera dina bilder med...

Gör AI-skriven text omärkbar och kringgå upptäckt: En guide till att skriva som en människa.

Om du har följt teknikvärlden nyligen har du förmodligen lagt märke till ChatGPT & GPT-4 och insett att de är inget mindre än fantastiska....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here