OpenAI’s Sam Altman reflekterar över utvecklingen av AI-teknologi och etiska utmaningar

I en intervju med Connie Loizos diskuterade Sam Altman, president för OpenAI, utvecklingen och släppet av AI-teknologier som ChatGPT och Dolly. Han reflekterade över varför dessa teknologier förvånade människor och påpekade att det mest ansvarsfulla sättet att lansera dem i samhället är att göra det gradvis, så att människor, institutioner och policymakers får tid att vänja sig vid teknologin, tänka igenom konsekvenserna och få en känsla för vad den kan och inte kan göra.

Altman adresserade också oro som utbildare och samhället har om påverkan av dessa teknologier, och påpekade att det är bättre att börja med dessa teknologier nu, när insatserna är relativt låga, än att vänta tills hela industrin har utvecklat teknologier som sedan släpps ut utan tid för samhället att förbereda sig. Han betonade vikten av en gradvis release och att den inkrementella uppdateringen till ChatGPT borde ha varit förutsägbar. Han nämnde också att han vill göra en djupare introspektion för att förstå varför han var lite felkalibrerad i det här fallet.

Angående hans samarbete med Microsoft sa Altman att han är glad över att samarbeta med Microsoft eftersom han tror att de är ett företag som är värderingsstyrt och att de förstår vad AGI innebär. Han nämnde också att företaget har mycket mer spännande saker på gång och att han skulle ha förväntat sig kanske en ordning storlek mindre av allt, som en ordning storlek mindre av hypen och en ordning storlek mindre av användare.

Altman delade också sin syn på den nuvarande situationen i San Francisco och Bay Area, och påpekade att det är tråkigt att vi accepterar att behandla människor på detta sätt och att vi fortsätter att välja ledare som inte tycker att det är okej, men som också inte löser problemet. Han nämnde att han är mycket positiv till personligt arbete, Bay Area, Kalifornien och tror att vi förmodligen går igenom svåra tider, men han är hoppfull om att vi kommer att bli bättre för det.

Angående AGI, sa Altman att ju närmare vi kommer desto svårare blir det att svara eftersom han tror att utvecklingen kommer att vara mycket suddig och gradvis. Han påpekade också att världen han hoppas på mest är en med en kort tidslinje och en långsam utveckling. Han tillade också att han tror att det kommer att finnas väldigt olika åsikter om när och var AGI-projektet kan ses som en framgång.

Sammantaget ger intervjun en inblick i Altmans tankar om utvecklingen och släppet av AI-teknologier och deras potential påverkan på samhället. Han betonade vikten av gradvis släpp, samarbete och att få människor bekanta med teknologin för att hantera oro och utmaningar som följer med dessa teknologier. Han diskuterade också hans samarbete med Microsoft, tillståndet i San Francisco och Bay Area, och hans perspektiv på AGI och reaktionen på ChatGPT. Altmans kommentarer om gradvis släpp av AI-teknologier och vikten av att få människor bekanta med teknologin understryker behovet av ansvarsfull och etisk användning av dessa kraftfulla verktyg. Hans betoning av samarbete och partnerskap, både inom teknikindustrin och med regering och samhällsledare, är avgörande för att säkerställa att dessa teknologier används på ett sätt som gagnar samhället som helhet.

Dessutom visar Altmans perspektiv på AGI komplexiteten och utmaningarna med att utveckla och använda sådana kraftfulla teknologier. Han erkänner att det är svårt att förutse tidslinjen och utvecklingen av AGI och att det troligen kommer att vara en gradvis övergång. Detta understryker behovet av fortsatt forskning och utveckling inom området, samt en kontinuerlig dialog och samarbete mellan experter inom området, beslutsfattare och allmänheten.

Sammanfattningsvis gav intervjun värdefulla insikter i Altmans syn på utvecklingen och användningen av AI-teknologier, utmaningarna och möjligheterna som följer med dem och hans vision för en ansvarsfull och etisk användning av dessa teknologier för samhällets bästa. Det visade också att OpenAI är engagerade i att samarbeta med andra företag och organisationer för att säkerställa att dessa teknologier används på ett sätt som gagnar samhället som helhet.

Hela den här artikeln skrevs helt och hållet av chatGPT efter att matats med Youtubes utskrift av intervjun. Jag har låtit stavfel, syftningsfel och märkliga formuleringar vara kvar för att ge en bild av vad chatGPT klarar av.

Senaste artiklarna

Vi vill slå ett slag för www.dotte.se

En nytänkande mediabyrå som använder AI som arbetsverktyg. Hemsidor,...

Framtiden med Chat GPT: Bildigenkänning och Röststyrning

Chat GPT tar ett stort steg framåt genom att...

Gör AI-skriven text omärkbar och kringgå upptäckt: En guide till att skriva som en människa.

Om du har följt teknikvärlden nyligen har du förmodligen...

Testing the limits beyond DAN

Every now and then I test the limits, how...

Nyhetsbrev

Don't miss

Vi vill slå ett slag för www.dotte.se

En nytänkande mediabyrå som använder AI som arbetsverktyg. Hemsidor,...

Framtiden med Chat GPT: Bildigenkänning och Röststyrning

Chat GPT tar ett stort steg framåt genom att...

Gör AI-skriven text omärkbar och kringgå upptäckt: En guide till att skriva som en människa.

Om du har följt teknikvärlden nyligen har du förmodligen...

Testing the limits beyond DAN

Every now and then I test the limits, how...

20 verktyg som använder artificiell intelligens för att förbättra din produktivitet

Artificiell intelligens (AI) är inte längre en framtidsvision -...
Anders Bjarby
Anders Bjarby
Förutom sitt arbete som AI-evangelist på Brattoo AB har Anders varit engagerad i företag som Naviga Content Lab AB och Appocto AB. Han är även aktiv inom AI-gemenskapen genom bloggande, artikelskrivande och som värd för en populär podcast om artificiell intelligens.

Vi vill slå ett slag för www.dotte.se

En nytänkande mediabyrå som använder AI som arbetsverktyg. Hemsidor, texter, video - AI är alltid med i bilden. Besök gärna deras hemsida för att få...

Framtiden med Chat GPT: Bildigenkänning och Röststyrning

Chat GPT tar ett stort steg framåt genom att introducera spännande nya funktioner för sina premiumanvändare. Snart kommer du kunna diskutera dina bilder med...

Gör AI-skriven text omärkbar och kringgå upptäckt: En guide till att skriva som en människa.

Om du har följt teknikvärlden nyligen har du förmodligen lagt märke till ChatGPT & GPT-4 och insett att de är inget mindre än fantastiska....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here