Framtiden med Chat GPT: Bildigenkänning och Röststyrning

0

Chat GPT tar ett stort steg framåt genom att introducera spännande nya funktioner för sina premiumanvändare. Snart kommer du kunna diskutera dina bilder med Chat GPT genom en enkel konversation med denna intelligenta chattbot. Låt oss utforska dessa nya funktioner och hur de kan revolutionera din interaktion med Chat GPT.

Bildigenkänning med Chat GPT

Först och främst kommer Chat GPT att erbjuda en avancerad bildigenkänningsteknik. Så, när du står framför platser som Kölnerdomen i Köln och tar en bild med din mobil, kan du enkelt skicka den till Chat GPT. Vad händer sedan? Chattboten reagerar omedelbart med sin karakteristiska röst och säger något i stil med: “Ah, det där är Kölnerdomen.” Detta markerar början på en fascinerande konversation om den makalösa byggnaden. Du kan ställa frågor, få information och utforska ämnet med hjälp av Chat GPT.

Allt-i-allo-fixaren

Medan bildigenkänning är spännande är den kanske inte den mest revolutionerande funktionen. Chat GPT har ännu mer att erbjuda. I en video som släppts av Open AI får vi se hur användaren får praktisk hjälp med vardagliga uppgifter. Till exempel, om du behöver justera höjden på din cykelsadel, kan Chat GPT guida dig genom processen. Den ger inte bara instruktioner utan berättar också vilka verktyg du behöver för att utföra uppgiften korrekt.

Röststyrning och Valmöjligheter

Bildigenkänning kommer att vara tillgänglig på alla plattformar, men för röststyrning behöver du en Ios- eller Android-enhet. Open AI har gått ett steg längre genom att erbjuda användarna fem olika röster att välja mellan. Dessa röster har skapats i samarbete med skickliga röstskådespelare och erbjuder en mängd olika tonlägen och karaktärer för att passa olika ändamål. Open AI har till och med utvecklat en ny text-till-tal-modell för att förbättra röstens autenticitet. För att komplettera denna funktion har de också integrerat sin tal-till-text-modell Whisper, som snabbt och noggrant transkriberar vad du säger till text.

Kloning och Konkurrens

Samtidigt som Chat GPT utvecklas ser vi också en ökning av mindre AI-företag som erbjuder kraftfulla röstmodeller. Dessa företag, såsom Heygen och Eleven Labs, tillåter användare att klona sina egna röster och översätta dem till olika språk med röstens autenticitet bevarad. Open AI är försiktiga med att rulla ut denna funktion allmänt, med tanke på risken för missbruk och manipulation. Men de utforskar möjligheten att klona röster från podcastmakare och översätta dessa till andra språk i samarbete med Spotify.

Begränsningar och Sekretess

Det är viktigt att notera att Chat GPT har sina begränsningar. Open AI har tydligt angivit att chattboten inte kommer kommentera personer som förekommer på bilder. Detta beslut är en del av deras strävan att bevara användarnas integritet och säkerhet. Open AI är också kända för att vara försiktiga med att avslöja vilka data deras modeller har tränats på.

Öppenhet vs Sekretess

En pågående diskussion inom AI-världen handlar om hur öppen källkod och sekretess ska hanteras. Open AI har valt en väg med större sekretess, medan andra, som Meta, kanske kommer att förespråka en mer öppen tillgänglighet av sina liknande funktioner i framtiden.

Tillgänglighet för Alla

En av de mest spännande aspekterna av dessa nya funktioner är att de kommer att bli tillgängliga för alla användare vid ett senare tillfälle. Så, även om du inte är en premiumanvändare just nu, kommer du snart att kunna dra nytta av Chat GPT:s kraftfulla nya förmågor.

Sammanfattningsvis öppnar dessa nya funktioner en helt ny värld av möjligheter med Chat GPT. Från bildigenkänning till praktisk hjälp med vardagliga uppgifter och valmöjligheter i röststyrning, Chat GPT blir mer mångsidig och användbar än någonsin tidigare. Denna teknologiska utveckling har potentialen att förändra hur vi interagerar med AI och öppnar upp spännande möjligheter för framtiden.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version