Gör AI-skriven text omärkbar och kringgå upptäckt: En guide till att skriva som en människa.

0

Om du har följt teknikvärlden nyligen har du förmodligen lagt märke till ChatGPT & GPT-4 och insett att de är inget mindre än fantastiska. På mindre än 6 månader har vi bevittnat en teknisk revolution liknande när internet först kom ut. OpenAI, företaget bakom allt, fortsätter att leverera banbrytande produkter inom AI-världen och visar inga tecken på att sakta ner.

Deras senaste lansering, GPT-4, är en kraftfull språkmodell som kan producera text av liknande kvalitet som mänskliga författare. Om så är fallet, har AI-skrivning nått den punkt där den nu är helt omärkbar och omöjlig att skilja från mänskligt skrivande? Inte riktigt…

Hur AI-skrivning fungerar

AI-skrivning bygger på att förutsäga framtida text baserat på kontexten före den. Tänk på det så här: Om du fick någon att läsa 10 000 kardiologiböcker och sedan bad dem att återge hur hjärtat fungerar, skulle de förmodligen ha ett standardiserat svar inpräntat i huvudet. Jag menar, de har läst om samma processer i en så extrem skala.

Denna liknelse är en kraftigt förenklad version av hur generativ AI fungerar. Du tränar en modell på en massa data, och när du försöker hämta kunskap får du mycket specifika och tränade svar.

Skalan på vilken ChatGPT/GPT-4 gör detta är ofattbar. Vi vet inte ens hur många parametrar modellen tränades på (även kallat antalet vetenskapliga läroböcker). GPT-3 (den tidigare modellen) tränades på 175 miljarder, så det är svårt att föreställa sig hur mycket större denna modell faktiskt är.

Samma sätt som AI-verktyg genererar text är den exakta motsatta metoden för hur den upptäcks. AI-upptäckningsverktyg som Originalitet och Innehåll i skala försöker reverse engineer-skriva (texten du klistrar in) och ser hur lik den skulle vara om ett AI-verktyg skulle försöka skriva den själv.

Keyboard by Topher is licensed under CC-CC0 1.0

Mänskligt skrivande vs. AI-skrivande

Här är ett exempelsats: Jag vill verkligen gå till ____. Kanske 90% av tiden kommer AI att säga “stranden”, men det var inte vad jag skulle säga, min mening skulle ha avslutats med “trampolinparken”.

Mänskligt skrivande är mycket mångsidigt och AI-skrivning försöker bara upprepa mönster. Samma logik med meningen ovan fortsätter för en

hel artikel, uppsats eller rapport. Ju mer troligt skrivande överensstämmer med vad en AI skulle ha skrivit själv, desto större chans är det att det är skrivet med AI.

Så, vad är lösningen?

Du måste använda ord och strukturera meningar på ett sätt som en AI-skrivgenerator inte skulle använda. Hur är detta möjligt?

Om du vill vara riktigt teknisk kan du inte definitivt förutsäga AI-text. Det är helt enkelt inte möjligt. Det finns inget vattenmärke som lämnas kvar för att bevisa något (till skillnad från hur plagiatkontrollanter visar exakt innehåll som någon stulit från).

Med AI-upptäckt är det bara en massa ord. Men för nu skriver AI fortfarande på en nivå som kan förutsägas något, åtminstone om ordförrådet och meningsomskrivningen inte är alltför komplex. Om inte, är det i stort sett omöjligt. När dessa AI-verktyg blir bättre kommer detektorerna att vara en förlorad kamp.

Så här gör du AI-skrivning omärkbar och kringgår upptäckt

För närvarande kan du kombinera en blandning av mänsklig intuition och onlineverktyg som kan hjälpa till att omvandla din text på sätt som verktyg som ChatGPT inte skulle skriva den. Här är hur:

Ett fåtal onlineresurser gör det ganska enkelt att tyda uppenbar AI-skriven text. De utnyttjar alla en kombination av maskininlärningsalgoritmer och tekniker för naturligt språkbehandling för att identifiera mönster och nyanser i texten som tyder på AI-genererat innehåll.

För att göra AI-skrivning omärkbar från dessa onlineupptäckningsverktyg behöver man fokusera på att förbättra textens äkthet, sammanhang och variabilitet. Det är dock viktigt att överväga de etiska implikationerna av att göra AI-genererat innehåll omärkbart, eftersom det potentiellt kan leda till spridning av felaktig information och andra skadliga aktiviteter.

Använda AI-skrivningsomstökningsverktyg

Utvecklingen av artificiell intelligens har lett till utvecklingen av olika AI-skrivningsomstökningsverktyg som kan hjälpa till att maskera det digitala fotavtrycket för AI-genererat innehåll. Dessa verktyg har blivit alltmer populära eftersom de erbjuder ett sätt att göra AI-skriven text mer mänsklig, vilket gör att den kan smälta sömlöst med innehåll som skapats av verkliga människor.

Dessa verktyg fungerar genom att intelligently blanda och omformulera texten, ändra meningsstrukturen och införa synonymer eller

parafrasering. Till exempel kan en mening som “Regelbunden motion hjälper till att förbättra hjärt-kärlhälsan” förvandlas till “Hjärt-kärlhälsan kan förbättras genom konsekvent fysisk aktivitet.” Genom att göra dessa förändringar behåller omstökningsverktyget det ursprungliga syftet och sammanhanget i innehållet, samtidigt som det lägger till ett lager av mänsklig variabilitet. Detta gör det i sin tur svårare för onlineupptäckningsverktyg att identifiera texten som maskinskriven, eftersom den efterliknar de naturliga variationer och nyanser som ofta finns i mänskligt skrivande.

Undetectable.ai

Det första verktyget är att använda Undetectable.ai. De tar itu med utmaningen att omvandla AI-genererat innehåll som har flaggats av upptäckningsverktyg till högkvalitativt skrivande som verkar vara skrivet av en människa. Denna användarvänliga plattform är utformad för att hjälpa dig att ändra ditt innehåll för att passa olika skrivstilar, såsom uppsatser, allmänt skrivande, marknadsföringsmaterial och mer.

Etiska överväganden och ansvarsfull användning

Även om det kan vara frestande att använda AI för att snabbt skapa uppgifter eller arbetsuppgifter är det viktigt att vara medveten om de potentiella konsekvenserna. Omärkbart AI-genererat innehåll kan leda till spridning av felaktig information, plagiat och andra skadliga aktiviteter. Så använd din nyvunna kunskap klokt och överväg alltid helhetsbilden. Om du är säker på att det du gör är etiskt finns det några sätt att ändra ditt skrivande.

Slutsats

AI-skrivning har utvecklats snabbt och det blir allt svårare att skilja den från mänskligt skrivande. För att göra AI-genererad text omärkbar och kringgå upptäckt är det viktigt att använda verktyg och metoder som förbättrar äktheten och variabiliteten i texten. Men kom ihåg att alltid tänka på etiska aspekter och använda AI på ett ansvarsfullt sätt.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version