Kraften i chatGPT, överallt, alltid.

0

Visst är det kul med chatGPT? Visst önskar man att man inte var begränsad till den där chatklienten? Nu kommer väl snart Microsoft med chatGPT i Bing och ni som kodar kanske redan använder Copilot? Jag tänker att jag vill ha chatGPT precis överallt där jag använder text i någon form.

Så, vad hindrar mig egentligen? När jag funderade på det så insåg jag att det inte bara är superenkelt, det är billigt också. Så lätt trött på alla betallösningar som copilots och chatGPT för messenger så plockade jag fram en av mina favoritapplikationer, Alfred, och satte upp ett arbetsflöde. Jag är en Mac-kille så ni som inte är det får försöka överleva ändå.

Det visade sig vara ganska enkelt. Först behövde jag något som reagerade på ett kortkommando (1). När kortkommandot aktiveras så tar arbetsflödet tag i vad som nu finns markerat i den för tillfället aktiva applikationen. Texten tvättas och snyggas till (2). Ett applescript (3) öppnar upp en dialogruta där du kan lägga till en egen instruktion till GPT. T.ex “svara ja på det här mailet” eller “sammanfatta den här texten”.

Därefter skickas texten med eventuell instruktion iväg till openAI’s API (4) och efter några sekunder kopieras svaret till copy/paste-bufferten (5) och visas på skärmen (6).

Extremt enkelt och användbart. Så hur mycket kod blev det totalt sett att skriva? Det blev två rader applescript och ett curl-anrop i bash. Och nu har jag kraften bakom chatGPT i alla applikationer som visar text eller där man kan fylla i text. Det är inte så dumt.

Förmodligen skulle man kunna sälja den här tjänsten. Men så tänkte jag att jag är trött på att se alla scams från folk som försöker kränga chatGPT för messenger osv så jag tänkte att jag släpper mitt arbetsflöde helt fritt. Vill du använda det, labba med det eller ha som grund för att bygga din egen variant? Varsågod det är bara att ladda ner det från https://brattoo.com/gpteverything/

Det finns möjligheter till förbättringar och optimeringar och det kanske kommer men i det här stadiet så ser jag det som ett litet Proof of Concept. Mycket nöje.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version